Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο κτίριο του Σωματείου Εργατών Λιμένος Ηρακλείου φιλοξενούνται από την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, οι 80 μετανάστες που βρέθηκαν να επιβαίνουν σε πλοιάριο ανοιχτά των Καλών Λιμένων.
Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες, για μετανάστες από τη Συρία, το Ιράν και το Πακιστάν ενώ είχαν τελικό προορισμό την Ιταλία. Από τους 80 μετανάστες οι 51 είναι άνδρες, 17 γυναίκες και 12 παιδιά ενώ μία έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για προληπτικούς λόγους.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου τους φιλοξενεί σε διαμορφωμένη αίθουσα των λιμενεργατών από την πρώτη στιγμή μερίμνησε για την ιατρική περίθαλψή τους, την σίτιση, την υγιεινή τους φροντίδα, με την αποστολή ειδών και προϊόντων ατομικής υγιεινής, τοποθέτηση χημικών τουαλετών κ.α.
Για την παροχή υπηρεσιών παραμονής των μεταναστών κινητοποιήθηκαν άμεσα οι Τοπικές Αρχές της πόλης μας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και Φορέων και εθελοντικών Συλλόγων, ώστε να εξασφαλιστούν όλα όσα χρειάζονται οι 80 μετανάστες για την προσωρινή παραμονή τους στο χώρο του λιμένος Ηρακλείου.
Ο ΟΛΗ απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Εταιρεία Χαλκιαδάκης για την προσφορά του σε είδη σίτισης.