Στο πλαίσιο Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε την 10 Ιουνίου 2023 εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός του βυθού του Ενετικού λιμένα Ηρακλείου, υπό τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε. και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου με  την ενεργό συμμετοχή ευαισθητοποιημένων προσοντούχων δυτών αλλά και πληθώρας Φορέων, Συλλόγων και επιτηδευματιών που εμπλέκονται στο υφιστάμενο Δίκτυο που έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

 Ο Ενετικός λιμένας Ηρακλείου αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης και ο εθελοντικός καθαρισμός του βυθού του εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής  για την ευαισθητοποίηση των πολιτών περί της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού και τον καθοριστικό ρόλο του στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Θερμές Ευχαριστίες και συγχαρητήρια στους  εθελοντές για τη συνδρομή τους στην εν λόγω δράση και κυρίως για το βροντερό μήνυμα: «ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» που έστειλαν με τη ενεργό συμμετοχή τους.

Ακολουθεί Πίνακας συμμετεχόντων/εθελοντών καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Διοργάνωση: Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Συμμετοχή:  

 1. ANTIPOLLUTION A.E. 
 2. J/V EPE  SA- ARSI SA 
 3. ΓΚΕΡΕΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΕΑΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ¨DIVE POINT ¨ 
 4. Κος ΣΦΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΑΥΤΟΔΥΤΗΣ) 
 5. ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
 6. HERAKLION YACHTING CLUB
 7. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
 8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΝΕΑΡΧΟΣ
 9. ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΑΛΦΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ         
 10. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 11. ΓΕΡΑΝΟΙ ΤΖΑΜΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ         
 12. Σ.Λ.Α.Λ.Η.