Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Μαίου 2023, εκδήλωση για την δημιουργία Ναυταθλητικού Κέντρου στο Λιμάνι.
Την Διοίκηση του ΟΛΗ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο οποίος καλωσόρισε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη, τον Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού-Πρόεδρο ΑΑΗ κ. Κωνσταντίνο Βαρδαβά, τους συμμετέχοντες ομιλητές του πάνελ και όλους τους παρευρισκόμενους.
Τον συντονισμό του πάνελ είχε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Συλιγάρδος.
Χαιρετισμοί απηύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ κ. Λευτέρης Ζερβός και ο Πρόεδρος Παράκτιων και Μεσογειακών Αγώνων κ. Νταμπακάκης Νίκος .
Στην συνέχεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ Λευτέρης Αυγενάκης αφού ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΟΛΗ ανέφερε ότι αποτελεί κοινό μας όραμα, η δημιουργία Ναυταθλητικού Κέντρου Κρήτης στο λιμένα Ηρακλείου.Φιλοδοξούμε, μέσα από την παραχώρηση μέρους του κτιρίου του πρώην Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ.), να μεταμορφώσουμε το λιμένα Ηρακλείου και σε αθλητικό πόλο έλξης.Με το πλάνο που επεξεργαζόμαστε δημιουργούνται πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της πόλης μας και την αθλητική οικογένεια της Κρήτης.Θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένας ακόμα σημαντικός πόλος ερασιτεχνικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα τόνισε ότι το πρωί της ιδίας ημέρας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση για την εκόπνηση μελετών για την χωροθέτηση του έργου Τουριστικός Λιμένας και κέντρο Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου με τον πρόεδρο του ΔΣ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ο.Τ.Α. Ηράκλειο Μ.Α.Ε. κ. Γεώργιο Σισαμάκη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

 

Στη συνέχεια ανέπτυξαν τις ομιλίες τους οι κ.κ. Βαρδαβάς Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού-Πρόεδρος ΑΑΗ, ο κ. Κώστας Κουρκουνάκης Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, ο κ. Πετράκης Γεώργιος Αρχιτέκτονας ο οποίος παρουσίασε την μελέτη του χώρου για την ιδρυση του Ναυταθλητικού Κέντρου, ο κ. Μαυράκης Νικήτας, Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, ο κ.Γιαβρίδης Δημήτριος, Πρόεδρος του Heraklion Yachting Club και ο κ. Χάλαρης Ευάγγελος Πρόεδρος Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης , ανέφερε ότι η δημιουργία ενός σύγχρονου Ναυταθλητικού Κέντρου στο Λιμάνι δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθεί ένας ακόμα σημαντικός πόλος ερασιτεχνικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες και να υποστηριχθεί η θαλάσσια αναψυχή, ο ναυταθλητισμός και ο θαλάσσιος τουρισμός όπως αλιευτικές και καταδυτικές δραστηριότητες.