Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 05 Ιουνίου 2021, εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός του βυθού του Ενετικού λιμένα Ηρακλείου, υπό τη διοργάνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε. και την ενεργό συμμετοχή ευαισθητοποιημένων προσοντούχων δυτών, αλλά και πληθώρας Φορέων, Συλλόγων και επιτηδευματιών που εμπλέκονται στο υφιστάμενο Δίκτυο που έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Ο Ενετικός λιμένας Ηρακλείου αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης και ο εθελοντικός καθαρισμός του βυθού του, εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών περί της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού και το καθοριστικό ρόλο του στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου συγχαίρει τους εθελοντές για τη συνδρομή τους στην εν λόγω δράση και κυρίως για το βροντερό μήνυμα: «ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» που έστειλαν με τη ενεργό συμμετοχή τους.

Διοργάνωση: Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.
Συμμετοχή:

  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. (υπόψιν Αθανάσιου Πολυχρονόπουλο)

  • J/V EPE SA- ARSI SA (υπόψιν Λάμπρου Μπαθρέλου)

  • ΓΚΕΡΕΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΕΑΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ¨DIVE POINT ¨

  • ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΡΟΧΕΑΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ¨EUROPEAN DIVING ISTITUTE ¨