Η επανεκκίνηση  της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο για το υπόλοιπο του 2020 και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών και προτάσεων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αποτέλεσαν τα θέματα της  συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2020, στη συνεδριακή αίθουσα του ΟΛΗ Α.Ε, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη και υπηρεσιακά στελέχη, με τον Σύμβουλο σε θέματα Κρουαζιέρας  κ. Πυθαγόρα Νάγο  και την κ. Δήμητρα Βλάχου, που βρίσκονται στο Ηράκλειο εν όψει του 3ημερου Συνεδρίου που πραγματοποιεί ο ΟΛΗ ΑΕ σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και αφορά τις Σύγχρονες Προσεγγίσεις Διοίκησης και Ανάπτυξης Λιμένων. 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι προσκεκλημένοι, κ. Γεώργιος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου κ. Εφραίμογλου, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου κ. Αντωνακάκη, από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου η κ. Διαλυνά και ο κ. Ζερβάκης μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηρακλείου. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς  Παπαδάκης, αναφέρθηκε στα ζητήματα της κρουαζιέρας και την δημιουργία ενός νέου πλαισίου σχεδιασμού, με στόχο την μέγιστη αποδοτικότητα για την τοπική οικονομία. 

Ο κ. Πυθαγόρας  Νάγος αναφέρθηκε στη  γενικότερη εικόνα του κλάδου  της κρουαζιέρας και των επικείμενων αλλαγών, ενώ έκανε ειδική αναφορά για την επόμενη μέρα στην Κρήτη. Το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη αναμένεται τα έρθουν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στη χώρα η οποία από την 1η Αυγούστου ανοίγει έξι ελληνικά λιμάνια, Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου. «Μπορεί να ανακοινώθηκε η 1η Αυγούστου από το υπουργείο Τουρισμού ωστόσο οι εταιρείες του κλάδου θέλουν χρόνο για να εξετάσουν τόσο τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουμε θέσει ως χώρα όσο και τα εσωτερικά δικά τους, να προσλάβουν τα πληρώματά τους και να τα θέσουν σε 15νθήμερη καραντίνα στα πλοία πριν αρχίσουν τα ταξίδια» .

Στη συνέχεια το ενδιαφέρον των Τοπικών εκπροσώπων των Φορέων του Ηρακλείου εστιάστηκε στο Ηράκλειο ως προορισμό επισκεπτών κρουαζιέρας και πώς μέσα από τους τέσσερις πυλώνες "Προορισμός, Πολιτισμός, Γαστρονομία και Διασκέδαση", η αγορά του Ηρακλείου θα αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την Κρουαζιέρα. 

Η επόμενη συνάντηση ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο, στην οποία θα υπάρξουν από τους Τοπικούς Φορείς  συγκεκριμένες  προτάσεις ανασχεδιασμού κινήτρων ώστε οι επισκέπτες κρουαζιέρας να έχουν περισσότερες βιωματικές εμπειρίες και κατ΄ επέκταση ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης τόνισε την προτεραιότητα που δίνεται εκ μέρους του ΟΛΗ στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και για άλλη μία φορά τη σημασία της συνεργασίας και της συστράτευσης όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων του Ηρακλείου, ώστε με τις  προτάσεις τους να  δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να μεγιστοποιηθεί το όφελος της Κρουαζιέρας για την τοπική κοινωνία.