Με χαρά ενημερωθήκαμε πρόσφατα σχετικά με την υποψηφιότητα του λιμένα Ηρακλείου στην κατηγορία «Europe’s Leading Port 2019» των παγκόσμιων  βραβείων της World Travel Awards, που βραβεύει την αριστεία παγκοσμίως στην τουριστική βιομηχανία.

Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι η προσπάθεια που συντελείται από την Διοίκηση και το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και στο σύνολο των δραστηριοτήτων αποδίδει καρπούς.    

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2019 πραγματοποιήθηκε διπλό Homeport σε μία ημέρα και στις 7/5/2019 στο λιμάνι βρίσκονταν 3 κρουαζιερόπλοια.  Οι χιλιάδες επιβάτες  αποτελούν σημαντική οικονομική ανάσα για την πόλη. Επισημαίνεται ότι φέτος, οι homeport προσεγγίσεις ξεκίνησαν νωρίς, με το κρουαζιερόπλοιο AIDA BLU να ανοίγει την αυλαία, στις 29/32019 και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6.

Η πορεία που καταγράφεται την τελευταία τριετία στην κρουαζιέρα είναι ανοδική, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Ο αριθμός των επιβατών συνολικά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019 παρουσιάζεται αυξημένος σχεδόν 40%  σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2018 και περίπου 73% σε σχέση με το 2017.

Σήμερα, ως διοίκηση του Οργανισμού έχουμε καταφέρει να λειτουργεί και ως homeport και έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταιριών κρουαζιέρας μέσα από πράξεις και υλοποίηση σημαντικού έργου.