ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Λ.Η. Α.Ε

3/4/2017

Ηράκλειο, 3/4/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2017, ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η εν λόγω σύσκεψη, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του ΟΛΗ αποτελεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στους φορείς και τείνει να γίνει θεσμός ώστε να δρομολογούνται αποτελεσματικότερα λύσεις και κοινοί στόχοι - επιδιώξεις. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη για προώθηση στοχευμένων δράσεων και για ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών που επιλέγουν να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Ηρακλείου και ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν ενώ παράλληλα να επιλέγεται το λιμάνι του Ηρακλείου συχνότερα ως homeport.

Στη σύσκεψη των φορέων εξετάστηκε το θέμα των κινήτρων για τους επιβάτες κρουαζιέρας προκειμένου να επιλέξουν να αποβιβαστούν στην πόλη για να τονωθεί η τοπική οικονομία. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσε να βοηθήσει μεταξύ άλλων η βελτίωση της εικόνας του λιμανιού, της πόλης και των βασικών οδικών αρτηριών. Επίσης προτάθηκε και ο σχεδιασμός μίας ενιαίας και ολοκληρωμένης πρότασης που να περιλαμβάνει επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι, όπως τα Νεώρια, ο ναός του Αγ. Πέτρου δίπλα στην Καστέλα, το ενετικό φρούριο του Κούλε και μουσεία όπως το Ιστορικό και το Φυσικής Ιστορίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές του λιμανιού σε όλα τα επίπεδα. Τόνισε τη σημασία της συμμετοχής του ΟΛΗ στην Εθνική Επιτροπή Κρουαζιέρας που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το 2016, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για συντονισμό κοινών δράσεων από όλα τα λιμάνια της χώρας. Σημείωσε επίσης τις ενέργειες που διενεργεί η διοίκηση και το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου προκειμένου να ενταχθεί το λιμάνι στον μελλοντικό σχεδιασμό σημαντικών εταιρειών κρουαζιέρας και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα αποτελέσματα της συμμετοχής του ΟΛΗ στην έκθεση «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017», στο Fort Lauderdale της Φλόριντα .

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν, από όλους τους συμμετέχοντες, ενδιαφέρουσες προτάσεις και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί, οι οποίοι θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα σχεδιασμό, προκειμένου να αποδώσει καρπούς ο τομέας της κρουαζιέρας. Οι εκπρόσωποι των φορέων δεσμεύτηκαν να δρομολογήσουν πρωτοβουλίες και να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επί μέρους συναντήσεις για την βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών για την προώθηση της κρουαζιέρας σε μία προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού προϊόντος και της τοπικής οικονομίας.

ΟΛΗ Α.Ε.

Siskepsi_krouazieras4.JPG

Τελευταία ενημέρωση 3/04/2017

You must install Adobe Flash to view this content.
You must install Adobe Flash to view this content.
 
You must install Adobe Flash to view this content.

FinalOLH_ARTWORK2.jpg

http://www.poseidonmedii.eu/

ΝΕΑ

Συνάντηση με θέμα την αξιοποίηση της Ελεύθερης Ζώνης του λιμένα

  περισσότερα

Απάντηση σε δημοσιεύματα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

  περισσότερα

Επιτυχής ολοκλήρωση της ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

  περισσότερα

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου Τετάρτη 17/01/2018

  περισσότερα

Ανακοίνωση σχετικά με την τελετή για τον καθαγιασμό των υδάτων

  περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ο.Λ.Η. Α.Ε. 2018”

  περισσότερα

city-guide-icon.png city-guide-icon-text.png city-guide-googleplay.png city-guide-appstore.png

logo_filoxenia.jpg