city-guide-icon.png

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του προέδρου του Κου. Ιωάννη Μπρα για παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους επισκέπτες του Ηρακλείου και ειδικότερα της κρουαζιέρας, αναπτύχθηκε τουριστικός οδηγός πόλης (Destiunation Guide), ο οποίος διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ στους κάτοχους κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό iOS (iPhone) και Android μέσα από το app store (τις επόμενες ημέρες) και το android market (άμεσα διαθέσιμο) αντίστοιχα.

Ο οδηγός πόλης έχει αναπτυχθεί στην Αγγλική γλώσσα, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες γλώσσες σε επόμενη φάση.

Περιλαμβάνει πληροφορίες με σημεία ενδιαφέροντος (μουσεία, εκκλησίες, κρήνες κ.α.), δραστηριότητες (εκδηλώσεις, shopping κ.α.)  και άλλες χρήσιμες πληροφορίες (τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, νοσοκομεία, μεταφορές, free wifi, shopping, τράπεζες, κ.α.) οι οποίες συνοδεύονται με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

Η πληροφορία εμφανίζεται και σε ψηφιακό χάρτη (offline με χρήση openstreetmaps, αλλά και online σε Google maps) με δυνατότητα προβολής της θέσης του χρήστη.

Πέραν των όσων αναφέρθηκαν, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εφαρμογής αποτελούν:

  • Διασύνδεση και ενσωμάτωση του City Guide στο web site ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία (π.χ. πριν την επίσκεψη στο Ηράκλειο, ο επισκέπτης μπαίνει από το web site, φτιάχνει το προφίλ του, επιλέγει ποια σημεία ενδιαφέροντος θέλει να δει και στην συνέχεια όταν επισκεφτεί το ηράκλειο, εγκαθιστά την εφαρμογή στο κινητό του και αυτόματα οι επιλογές που είχε αποθηκεύσει στο web site μεταφέρονται στο κινητό του).
  • My Places: Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει τα σημεία που τον ενδιαφέρουν και να δημιουργήσει τον δικό του "προσωπικό" ταξιδιωτικό οδηγό και να τα δει συγκεντρωμένα στον χάρτη.
  • Προτεινόμενες διαδρομές: Ο επισκέπτης μπορεί να δει στον χάρτη και να ακολουθήσει, μια προτεινόμενη διαδρομή στην οποία παρουσιάζονται τα σημεία ενδιαφέροντος και οι σχετιζόμενες με αυτά πληροφορίες.
  • Nearby: Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν κατά την διάρκεια της περιήγησης τους μέσα στην πόλη, να βλέπουν μέσα από την κάμερα του κινητού τους πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. στον Άγιο Μηνά) σε παράθεση σε παράθεση με το φυσικό περιβάλλον.
  • Roam Free: Η εφαρμογή είναι πλήρως λειτουργική χωρίς την απαίτηση ύπαρξης σύνδεσης στο διαδίκτυο και την επιβάρυνση χρεώσεων. Online σύνδεση (3G, WiFi) απαιτείται μόνο για ενημερώσεις με νέο περιεχόμενο ή χρήση Google maps.
  • User Profiles:  O επισκέπτης μπορεί να δημιουργεί το προφίλ του και να αποθηκεύει τις προτιμήσεις του.

  • Social media buttons: (facebook, twitter) οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να κάνουν Post τις εμπειρίες τους

  • Upload φωτογραφιών από τους κατόχους κινητών στο web site του ΟΛΗ μέσω της εφαρμογής. Πριν ανέβουν οι φωτογραφίες, υπάρχει σχετική έγκριση από τον διαχειριστή του web site.

Ο Κος Μπρας δήλωσε '' Μία νέα εποχή για την Επαύξηση της Εμπειρίας των Επισκεπτών μας αρχίζει. Με την βοήθεια όλων των φορέων κατέστει δυνατό η πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Σύντομα θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις για τους επισκέπτες μας...''

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν η συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ειδικά του Δήμου και Επιμελητηρίου Ηρακλείου για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Επιλογές

Πλοηγειθείτε στις διαθέσιμες κατηγορίες.

Accommodation
Banks
Beaches
Eat and Drink
Emergency and Hospitals
Local Events
Port Info
See and Do
Shopping
Travel and Transportation
Wi-Fi
Special Projects
Επιλεγμένες διαδρομές
Επιλεγμένες φωτογραφίες
Επιλεγμένες φωτογραφίες χρηστών
 
You must install Adobe Flash to view this content.
You must install Adobe Flash to view this content.
 
You must install Adobe Flash to view this content.

FinalOLH_ARTWORK2.jpg

ΝΕΑ

Ο ΟΛΗ αποχαιρέτησε με μουσική και χορό επιβάτες από την Ταϊβάν

  περισσότερα

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Έργου «Επισκευή – Συμπλήρωση Θωράκισης Προσήνεμου Μόλου Λιμένος Ηρακλείου»

  περισσότερα

Συνάντηση για την διευκόλυνση της κίνησης των επιβατών κρουαζιέρας

  περισσότερα

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ναυτιλιακής Έκθεσης "Ποσειδώνεια" στα γραφεία του ΟΛΗ

  περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Λ.Η. Α.Ε

  Παρθενική άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου για το Κρουαζιερόπλοιο Ms Amsterdam περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟΙΒΑΣΙΑΣ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ KALMAR ΤΟΥ Ο.Λ.Η. Α.Ε.

  περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΑΣΜΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟΙΒΑΣΙΑΣ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ

  περισσότερα